ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Η γνώση είναι δημιουργός της ευτυχίας ( Πλάτωνας)                    

Ξέρεις να προστατευθείς;;; Ενημερώσου τώρα!!! (κάνε κλικ εδώ..)Οι μαθητικές Κοινότητες και η συμμετοχή των μαθητών στη σχολική ζωή

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Το Περιβολάκι Μας

    

 

 

Συνεργαζόμαστε ΟΛΟΙ!!!

   Το κανάλι μας στο YouTube

 Ακολουθήστε μας στο Facebook

 

          ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 Η  ΠΡΩΤΗ   ΜΑΣ  ΕΞΟΡΜΗΣΗ  ΦΕΤΟΣ

Ο  καιρός  είναι  ακόμα  καλός  και αυτό  μας  έδωσε  την δυνατότητα να  πραγματοποιήσουμε  την πρώτη μας εξόρμηση .Ετσι  στο ξεκίνημα  του  Οκτωβρίου, με  την ευκαιρία της  ημέρας Αθλητισμού  και  αθλητικών  δραστηριοτήτων, πήγαμε στο Αλσος  Βείκου και κάτω  από  έναν ζεστό σχετικά ήλιο ξεχυθήκαμε στα γήπεδα, στα δρομάκια και στις  αλέες του και εκτονωθήκαμε γεμίζοντας τις  μπαταρίες μας μέχρι  την επόμενη εξόρμηση  μας. 

 

 

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ & ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥ 2016-17

   Οπως  κάθε  χρόνο  έτσι  και  φέτος  στα μέσα  Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε  η Τελετή  Λήξης  και  Αποφοίτησης  του  σχολικού  έτους   2016-17.

    Μετά  τους  καθιερωμένους χαιρετισμούς  προσκεκλημένων  μας   και εκπροσώπων φορέων  και θεσμών της  σχολικής  μας κοινότητας, αλλά  και  της  τοπικής  μας  κοινωνίας, η  Διευθύντρια  του  σχολείου  μας  κα. Γαλανοπούλου  Αγλαία , καθηγητές  αλλά  και  μαθητές του  σχολείου  μας  αναφέρθηκαν στις Δράσεις  και στις  δραστηριότητες  των  μαθητών  μας  που  πραγματοποιήθηκαν  κατά  το  τρέχον  σχολικό  έτος. Παρουσιάστηκαν  βίντεο, θεατρικά  δρώμενα και μουσικές συνθέσεις  και χορογραφίες από εκδρομές, προγράμματα και  εργασίες των  μαθητών. 

Η τελετή έκλεισε  με  την απονομή στους  μαθητές  που αποφοιτούσαν από  το σχολείο  μας αναμνηστικών διπλωμάτων  και συμβολικών δώρων εκ  μέρους  του  σχολείου  και  του  Συλλόγου  Γονέων  και  Κηδεμόνων.

Η βραδιά έκλεισε με ένα  χορευτικό  γλέντι , με προεξάρχοντες τις  χορευτικές  ομάδες  που συμμετείχαν στην τελετή  μας.

 

 

 

 

 

 

          ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ & ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥ 2015-16

    Στις 24 Ιουνίου, 20:00, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης & Αποφοίτησης στο καταπράσινο προαύλιο του σχολείου μας. Μετά τους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων, κ. Μαρκόπουλου και κας Ανδρεάδη, την εναρκτήρια ομιλία της Διευθύντριας, κας Γαλανοπούλου, τον λιτό αλλά συγκινητικό λόγο των μελών του Προεδρείου του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου, Δ. Μπέκα και Χρ. Κάτρη, παρουσιάστηκαν με κέφι και επιτυχία τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, τα ευρωπαϊκά προγράμματα του σχολείου, καθώς και διάφορες άλλες δράσεις μας, μεταξύ των οποίων οι πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές στα Γιάννενα και την Άνδρο, που αναπολήσαμε με συγκίνηση.

    Είχαμε την τιμή να παρευρεθούν, πέραν της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αποφοίτων μας, εξαιρετικά πολλοί μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ και την Β΄ Γυμνασίου, πολύ μεγάλος αριθμός γονέων, συγγενών και φίλων. Μαζί μας ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου: κ. Φώτης Μαρκόπουλος – Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Ιλίου, κ. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος –Υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για το σχολείο μας, και κα Βομπιράκη. Επίσης, ο κ. Δημήτρης Γαλούνης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Ιλίου, η κα Γωγώ Ανδρεάδη, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιλίου μαζί με πολλά μέλη του Δ.Σ., η Διευθύντρια του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου και ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων του 2ου και του 5ου Γενικών Λυκείων Ιλίου, καθώς και των ΕΠΑΛ Ιλίου. Έτσι, στην πράξη, δόθηκε το στίγμα της επιθυμίας διατήρησης της συνέχειας της φοίτησης των μαθητών/ τριών μας από βαθμίδα σε βαθμίδα εκπαίδευσης και της δυνατότητας συνεργασίας όλων. Τέλος, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη των πολιτιστικών Συλλόγων ΕΣΤΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, τα οποία μας τίμησαν και ενθουσίασαν με τους χορούς και την τελειότητα του χορευτικών επιδόσεών τους.

     Όλοι χειροκρότησαν θερμά τις δράσεις, τις προσπάθειές μας, καθώς και τα δρώμενα και χορούς που παρουσιάστηκαν ζωντανά. Το πρόγραμμα της κας Μαυροπόδη  ΙΛΙΟΦΩΣ, μας συγκίνησε με το κριτικό βλέμμα των εφήβων στην επικαιρότητα με τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα, φωτογραφίες και σκίτσα τους. Η παρουσίαση του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των συναδέλφων, κας Μητροπούλου και κας Μπιζέρα, μαζί με τα εξαιρετικής αισθητικής δώρα τους στα μέλη της Ομάδας Π.Ε., μας έκαναν να αναπολήσουμε τις όμορφες στιγμές δράσεων για την φροντίδα του λαχανόκηπου του σχολείου, τις σοδειές και τις δράσεις ανακύκλωσης και  παραγωγής οικολογικών προϊόντων. Η ζωντάνια που απορρέει από την εργασία στο εργαστήριο Τεχνολογίας, που παρουσίασε ο κ. Μπασδέκης,  μας έκανε να αναλογιστούμε ότι σχολείο δεν είναι μόνο η ανάδειξη γλωσσικών και μαθηματικών δεξιοτήτων αλλά και η προώθηση δημιουργιών βασισμένων και στους οκτώ τύπους νοημοσύνης, που οδηγούν τα παιδιά να μαθαίνουν κατασκευάζοντας. Η παρουσίαση του προγράμματος  e-twinning της κας Μητροπούλου και της κας Κωστήρη ( 9ο Γυμνάσιο Ιλίου) “From music to sculpture”, στην ίδια κατεύθυνση, ανέδειξε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας –και μάλιστα της εξ αποστάσεως συνεργασίας- μεταξύ δύο σχολείων.  Ανέδειξε τις δυνατότητες διάδρασης και έμπνευσης των παιδιών. Ποιος, άραγε, θα φανταζόταν ότι οι μαθητές/ τριές μας θα ήταν σε θέση να γράψουν στίχους και να μελοποιήσουν τραγούδια, τα οποία θα ενέπνεαν τους μαθητές/ τριες του 9ου Γυμνασίου Ιλίου να φτιάξουν γλυπτά; Ποιος θα φανταζόταν ότι τα γλυπτά αυτά θα γίνονταν έμπνευση για παραπέρα στιχουργική και μουσική δημιουργία των μαθητών/ τριών μας; Τα τραγούδια αυτά βρίσκονται στο διαδίκτυο. Αρκεί να κάνετε κλικ στην ιστοσελίδα μας. Το γκράφιτι της ομάδας του κ. Καπαρουνάκη, που κοσμεί τοίχο του σχολείου και μας θυμίζει αξέχαστες στιγμές δράσης, παρουσιάστηκε επιγραμματικά αλλά με επιτυχία.. Κέφι, ζωντάνια και προβληματισμός για τις ανθρώπινες σχέσεις ξεπήδησε ορμητικά από τα δρώμενα της εμπνευσμένης και πολύ δεμένης μεταξύ της ομάδας, της κας Μακριδάκη, που με εξαιρετική λεπτότητα και ακρίβεια συντόνισε την όλη παρουσίαση, ενώ στο τέλος απένειμε στα «παιδιά» της αναμνηστικά διπλώματα.. Τέλος, τι να πρωτοπεί κανείς για την εξαίρετη  παρουσίαση αποσπάσματος της θεατρικής παράστασης του σχολείου μας « Από τι ζουν οι άνθρωποι» (Λ. Τολστόι); Η κα Φιριππίδου, υπεύθυνη του προγράμματος, με λιτό, μεστό και συγκινητικό τρόπο, μίλησε για το έργο, τα μηνύματά του, καθώς και για την τεράστια παιδαγωγική σημασία της προώθησης του θεάτρου στο σχολείο, ενώ στο τέλος απένειμε αναμνηστικούς επαίνους και συμβολικά δώρα στα μέλη της θεατρικής ομάδας.

   Η Ομάδα παραδοσιακών χορών του σχολείου μας, πάντοτε μας εκπλήσσει με τη χορευτική της δεινότητα και επιδόσεις. Και αυτή τη φορά, υπό το τρυφερό πρόσταγμα των εξαιρετικών χοροδιδασκάλων , του ζεύγους Ε. Ρούτη-Β. Τσούνη, τα παιδιά του χορευτικού προγράμματος, που τελεί υπό την εποπτεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, έλαμψαν και μας μάγεψαν  τόσο με το χορό, όσο και με τη διάρθρωση του προγράμματος που παρουσίασαν. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κα Αρέστη, με την συνεργασία και την παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων απένειμε αναμνηστικά διπλώματα και αναμνηστικά δώρα σε όλα τα μέλη του χορευτικού, στην επικεφαλής του σχήματος, κα Ρούτη, και με την ευκαιρία αυτή, καλόγουστες ανθοδέσμες στις παρούσες υπεύθυνες Καθηγήτριες των υπολοίπων προγραμμάτων σχολικών δράσεων, καθώς και στη Διευθύντρια του σχολείου συνοδεία μιας πολύ λεπτού γούστου αναμνηστικής πλακέτας.

    Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης στάθηκε η Αποφοίτηση των μαθητών/ τριών μας. Τα αναμνηστικά διπλώματα και το Λεύκωμα σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο δημιουργήθηκε για να τους θυμίζει τη σχολική τους ζωή επί τρία χρόνια, απονεμήθηκαν από τη Διευθύντρια, κα Γαλανοπούλου, που λειτούργησε, συγχρόνως, καθ’ όλη τη διάρκεια της Γιορτής ως παρουσιάστρια, συνδέοντας όλες τις φάσεις του προγράμματός, την Υποδιευθύντρια, κα Μαυροπόδη και την Φιλόλογο κα Παππά. Την απονομή ακολούθησε λάμψη από βεγγαλικά προς τιμήν των αποφοίτων μας.

   Όμως, η Γιορτή πλαισιώθηκε και από τα υπέροχα εδέσματα, αναψυκτικά και μπύρα που κυκλοφορούσαν στα τραπέζια, που είχαν στηθεί για να παρακολουθούν με άνεση οι γονείς, συγγενείς και φίλοι το πρόγραμμα και που με περισσή φροντίδα επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας.

    Άρωμα επιτυχημένης συνεργασίας και αμοιβαίας δοτικότητας προς όφελος των παιδιών μας - Διεύθυνσης, Συλλόγου Διδασκόντων,  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου  του 4ου Γυμνασίου Ιλίου -  υπό το φως των αστεριών που έλαμπαν- ίσως λίγο περισσότερο από συνήθως;- αυτή την υπέροχη βραδιά; - στάθηκε τούτη η Γιορτή Λήξης & Αποφοίτησης. Βραδιά που περίτρανα ανέδειξε την αξία της συλλογικότητας, της συνεργατικότητας, του «είμαστε στο εμείς»! Και του χρόνου, ακόμα καλύτεροι, «πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε»!!!   

      

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ  ΑΝΑ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ( 2016)

Τρείς ήταν φέτος, κατά το σχολικό έτος 2015-16, οι εκπαιδευτικές εξορμήσεις του σχολείου μας σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

 -Μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης, που συμμετείχαν σε διάφορα  προγράμματα κατά το τρέχον σχολικό έτος, πήγαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην νήσο Άνδρο.

-Μαθητές της τρίτης τάξης πραγματοποίησαν  τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα και στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων. Πηγαίνοντας με πούλμαν με αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς οι μαθητές επισκέφθηκαν αξιόλογους τόπους της χώρας μας γνωρίζοντας την γεωγραφική και στρατηγική σημασία τους.

-Όλοι οι μαθητές και των τριών τάξεων  του σχολείου μας συμμετείχαν στην μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο. 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 

   

 

Μαθητές της τρίτης τάξης πραγματοποίησαν  τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα και στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων. Πηγαίνοντας με πούλμαν με αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς οι μαθητές επισκέφθηκαν αξιόλογους τόπους της χώρας μας γνωρίζοντας την γεωγραφική και στρατηγική σημασία τους.

 

 

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ  ΑΝΔΡΟ

Οι μαθητές γνώρισαν το κυριότερο μέρος του νησιού επισκεπτόμενοι ορεινά αλλά και παραθαλάσσια χωριά του. Περιπλανήθηκαν μέσα στα σοκάκια της Χώρας, έτρεξαν στα καλτερίμια των Μένητων και του Άνω Πιτροφού,ένοιωσαν την θαλάσσια αύρα στο κόλπο του Κορθίου και περπάτησαν στην αμμουδερή παραλία στο Μπατσί.

Επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Γουλανδρή» στην Χώρα αλλά και το μουσείο ελιάς στον Άνω Πιτροφό όπου έγινε ξενάγηση και παρουσίαση του παραδοσιακού παλαιού τοπικού τρόπου παραγωγής λαδιού. Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της εταιρείας «Σάριζα»  και  επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο της Ορνιθολογικής Εταιρείας όπου έγινε ενημέρωση και προβολή ταινίας για τα πτηνά της νήσου και της προσπάθειες της Εταιρείας για την προστασία και τον πολλαπλασιασμό τους.

          

Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τμήματα του λαογραφικού εορτασμού της Παναγίας Θεοσκέπαστης, χαρακτηριστικής ανδριώτικης γιορτής,με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά έθιμα.  

Η ΕΚΔΡΟΜΗ   ΣΤΟ  ΝΑΥΠΛΙΟ

Όλοι οι μαθητές και των τριών τάξεων  του σχολείου μας συμμετείχαν στην μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο.

Μία από τις τελευταίες ηλιόλουστες μέρες του Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη  εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο.

Προηγήθηκε  επίσκεψη στο Παλαμήδι  και κατόπιν οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις γοητευτικές  γωνιές του Ναυπλίου που την ημέρα εκείνη ήταν γεμάτες από μαθητές πολλών σχολείων άλλων περιοχών της Ελλάδας.

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ  ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ  ΗΜΕΡΙΔΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.

Τον  Φεβρουάριο του  2016  πραγματοποιήθηκαν  στο σχολείο μας  δύο  επιμορφωτικές  ημερίδες για  την   πρόληψη και την αντιμετώπιση των  φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού. Η πρώτη Ημερίδα έλαβε χώρα  την Τρίτη  9 Φεβρουαρίου   ενώ η δεύτερη  Ημερίδα  την Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου.

Εισηγητές και παρουσιαστές των θεμάτων και των δύο ημερίδων ήταν οι καθηγητές του σχολείου μας Μακριδάκη Χρυσούλα και Μπασδέκης Χαράλαμπος και τις παρακολούθησαν η Διευθύντρια κα. Γαλανοπούλου Αγλαία, η Υποδιευθύντρια κα. Μαυροπόδη Δήμητρα καθώς και  οι καθηγητές  μέλη του  Συλλόγου  Διδασκόντων του  Σχολείου μας.

Κατά την διάρκεια των Ημερίδων αυτών έγινε ιστορική αναδρομή της εμφάνισης των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού και η σημερινή επικρατούσα κατάσταση στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα μέτρα και τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν και που εφαρμόζονται σήμερα με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, καθώς και οι θεσμοί και οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τον σκοπό αυτό, στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Κατά την διάρκεια σύντομου βιωματικού εργαστηρίου ,συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν προτάσεις, μέτρα και καλές πρακτικές εκ μέρους των εκπαιδευτικών αντιμετώπισης και πρόληψης  των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού και διαχείρισης συγκρούσεων, αλλά και ενδυνάμωσης μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

 

- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τρεις ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις στις 29 Οκτωβρίου 2015.

Η Α΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι.

  Η συμμετοχή υπήρξε πολύ μεγάλη. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπάνια είδη φυτών και δέντρων, καθώς και φυτώρια με θεραπευτικά βότανα.

 Επιπλέον, η ξενάγηση που υποστήριξε την επίσκεψη βοήθησε πολύ να κατανοήσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, την τεράστια σημασία των φυτών στην καθημερινή ζωή μας, στοιχείο που πολλές φορές ούτε υποψιαζόμαστε, καθώς και την σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος.

 Οι Υπεύθυνοι του Κήπου δεσμεύτηκαν να εμπλουτίσουν τα φυτά του σχολείου μας με τριάντα νέες ρίζες, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ τον Λαχανόκηπό μας και τον μικρό μας Βοτανικό κήπο.

 

Η Β’  Γυμνασίου επισκέφτηκε τη Μονή Καισαριανής. Περιηγήθηκε στο χώρο της Μονής, κτίρια και αγιογραφίες, και ήρθε σε επαφή με τη θρησκευτική βυζαντινή τέχνη, στοιχεία που περιέχονται στα μαθήματα της Ιστορίας Β΄ Γυμνασίου και Θρησκευτικών.

 Επίσης, ενημερώθηκε για τη μοναστική ζωή και για τις καθημερινές συνήθειες των μοναχών μέσα από τη γνωριμία με τους χώρους (αρχιτεκτονική της Μονής), τα έπιπλα και τα σκεύη (βυζαντινή τέχνη) που μαρτυρούσαν τον τρόπο ζωής εκείνης της περιόδου. .

 

Η Γ΄ Γυμνασίου  επισκέφτηκε το  Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, και συμμετείχε στο καινοτόμο, επιστημονικό, βιωματικό εργαστήριο «Αιολική Ενέργεια – Ο Άνεμος στην Ζωή σας» που διοργανώνει το Μουσείο. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα προβλήματα του περιβάλλοντος, μέσα απο την αναζήτηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων που προκύπτουν απο την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εμβάθυνση των επιστημονικών εννοιών που αφορούν την παραγωγή αιολικής ενέργειας  και η ενημέρωση  σε  θέματα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα  για  την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης

 

Παράλληλα οι  μαθητές με την διενέργεια πειραμάτων που πραγματοποίησαν, ανά  ομάδες, με την άριστη καθοδήγηση και των συνεργατών του Μουσείου, της καθηγήτριας κας  Αγγελικής-Μαρίας Στέλιου (γεωλόγου) και της αρχιτέκτονος κας  Φωτεινής-Λήδας Καλαματιανού, έκαναν εφαρμογή της μεθόδου «έρευνα και πειραματισμός» που προβλέπεται  για τη διδασκαλία του μαθήματος της Τεχνολογίας  στην Γ΄  Γυμνασίου.

Έτσι οι μαθητές θα εξοικειώθηκαν με την τεχνολογική έρευνα και εφάρμοσαν απλές ερευνητικές διαδικασίες σε ένα απλό τεχνολογικό θέμα.

 

- ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΜΑΣ

Μια  συλλογική  προσπάθεια της ομάδας  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών  του  σχολείου  μας . Ξεκίνησε  μόλις  πριν  από λίγο καιρό στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος : «Αγκαλιάζοντας  τη  φύση» . Περισσότερα εδώ...

 

- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ

Την  Τετάρτη  14  Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε  η  1η  ενημέρωση  γονέων  και  κηδεμόνων των  μαθητών  μας, σχετικά με εκπαιδευτικά αλλά και οργανωτικά θέματα που  απασχολούν το σχολείο  μας για την φετινή σχολική χρονιά.

  Αρκετά μεγάλος αριθμός γονέων και κηδεμόνων προσήλθε και σε όλους διανεμήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο που ετοίμασε το σχολείο μας. 

 

 

- ΕΚΘΕΣΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 Από 14 έως 16 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στο σχολείο μας 

 η ετήσια  έκθεση με τα έργα των μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

 Για περισσότερες πληροφορίες και  φωτογραφίες  μεταβείτε  στην σελίδα  «ΕΚΘΕΣΕΙΣ»

 

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Στα  πλαίσια  της  Πανελλήνιας Ημέρας  Σχολικού  Αθλητισμού  2015,  οι  μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου  μας μετέβησαν  την  Δευτέρα  5  Οκτωβρίου στο  Πάρκο  ευαισθητοποίησης  Αντ. Τρίτση.

Εκεί, μεταξύ  των  άλλων,  ασχολήθηκαν  με  διάφορα  αθλήματα, περπάτησαν μέσα στο μονοπάτια του πάρκου και  ταυτόχρονα παρατήρησαν την πανίδα και χλωρίδα του.

                              

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    Διαβάστε το νέο τεύχος του περιοδικού "Ιλιο Φως", που συνετάχθει απο τους μαθητές του σχολείου με την επίβλεψη της καθηγήτριας Δήμητρας Μαυροπόδη.

    Επίσης αναρτήθηκαν και τα τρία τεύχη του περιοδικού "Ταξιδεύοντας με την Οικιακή Οικονομία" με συντακτική ομάδα τα παιδιά του σχολείου μας υπο την καθοδήγηση της καθηγήτριας Χρ. Μακριδάκη.

    Και τέλος πλούσιο υλικό αναρτήθηκε απο την καθηγήτρια Φαν. Μπιζέρα που ανανεώνει τις θεματικές ενότητες με τις οποίες είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και προσθέτει νέες ενότητες με τίτλο Περί Τροφίμων, Ρήσεις Αγίων, Συνταγές και Αγίων Εδέσματα κλπ.

 

 

 

 

 


Τηλέφωνο:

210-2638276

Τηλεομοιοτυπία

210-2638276

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Θεσσαλονίκης & Δραγουμάνου

           Ίλιον Αττικής Τ.Κ.131 22

 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:  mail@4gym-iliou.att.sch.gr                     

            Webmaster: mail@4gym-iliou.att.sch.gr

                     
 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση : 09-Οκτ-2017